Energie besparen

De zorg voor een goed milieu, gaat ons allemaal aan. Energiezuinig leven helpt daarbij. En besparen op energieverbruik is besparen op geld. Goed voor het milieu én voor uw portemonnee. 

Energiecoach

Folkert de Vries is onze energiecoach. Hij begeleidt mensen van wie de woning onlangs verduurzaamd is. Hij adviseert hen over het gebruik van de nieuwe installaties. Is uw woning nog niet verduurzaamd? Wilt u toch graag uw energieverbruik omlaag brengen en heeft u geen idee hoe u dat kunt doen? Ook dan kan de energiecoach langskomen. De energiecoach kan samen met u op zoek gaan naar de oorzaken van de hoge energierekening.

Ook de gemeente Westerkwartier heeft tips op een rijtje gezet. En een aantal voordelige regelingen. Of kijk op de website van de Woonbond hoe je energie kunt besparen. 

Hieronder staan de veelgestelde vragen over energie besparen. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag aan ons team energiecoaches via contactformulier of bel 0594 - 51 21 61. Onze energiecoach geeft u graag gratis advies.

Veelgestelde vragen over Energie besparen

Hoe kan ik energie besparen in mijn woning?

Algemeen

Dit zijn handige tips om energie te besparen:

  • Controleer regelmatig het waterpeil van uw verwamingsketel en ontlucht de radiatoren regelmatig. In ieder geval 1 keer per jaar.
  • Zet alle radiatoren in een ruimte op dezelfde stand.
  • Sluit de deur als u een ruimte verlaat.
  • Plak radiatorfolie aan de achterzijde van de verwarming. Dat voorkomt onnodige stralingswarmte.
  • Koop energiezuinige apparaten.
  • Hallogeenlampen en lampen met een dimmer hebben vaak een transformator. Deze verbruiken ook stroom als de lamp uit is. U kunt het beste gewoon de stekker uit het stopcontact trekken.
  • Koop een buitenlamp met bewegingsmelder zodat de lamp niet altijd brandt.
  • Vervang elke kapotte lamp door een LED-lamp. Die gaan langer mee en zijn beter voor het milieu. 
  • Een screensaver bespaart meestal geen energie. Pas de instellingen van uw computer aan om het stroomverbruik te verminderen.

Kan ik een afspraak maken met de energiecoach?

Algemeen

Wanneer u een afspraak wilt maken met de energiecoach,. neemt u dan contact op via contactformulier of bel 0594-512161.