Moeite met rondkomen

Het zijn dure tijden. De prijzen van energie zijn gestegen en voor kar boodschappen zijn we veel geld kwijt. Voor veel mensen is het iedere maand moeilijk om rond te komen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om geld te besparen.

Neem contact op als u moeite hebt met het betalen van de huur

Hebt u problemen met het betalen van de huur en servicekosten? Blijf er dan niet mee rondlopen. Klarie Steenbergen en Nanda Heemstra zijn er in de organisatie speciaal voor u. Zij kijken samen met u wat wel mogelijk is en adviseren u daarover. U kunt met hen betalingsafspraken maken.
Zij kunnen u ook adviseren over mogelijkheden om geld te besparen. Er is meer mogelijk dan u denkt.
En kijk ook eens of u misschien in aanmerking komt voor een huurverlaging.

Wilt u hulp bij het uitzoeken hoe u geld kunt besparen?

Ga dan naar de potjeswijzer van de gemeente Westerkwartier. U kunt online kijken of u van 1 van de vele regelingen en potjes kunt profiteren. Ook kunt u terecht bij Humanitas of Sociaal Werk De Schans. Heeft u liever persoonlijk contact? Neem dan contact met Klarie of Nanda op. Zij kunnen u adviseren wat u het beste kunt doen. 

Wat kunt uzelf doen?

Op www.westerkwartier.nl/energiebespaarwijzer en het Nibud kunt u veel tips lezen. Dat kan echt schelen in de portemonnee.
U kunt geld besparen door bijvoorbeeld korter te douchen. En door tochtstrippen te plaatsen en de radiator 1 graadje lager te zetten. Folkert de Vries is onze energiecoach. Hij heeft een aantal bespaartips voor je op een rijtje gezet.