Huur opzeggen bij overlijden

Allereerst wensen wij u veel sterkte met het verlies van uw dierbare. Geef de huuropzegging zo snel mogelijk aan ons door. De opzegtermijn is 30 dagen. Deze termijn gaat in op de werkdag waarop wij de huuropzegging ontvangen. U mag op iedere dag van de maand de huur opzeggen. 

Hieronder staan de veelgestelde vragen over huur opzeggen bij overlijden. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag aan ons via contactformulier of bel 0594 - 51 21 61.

Veelgestelde vragen over Huur opzeggen bij overlijden

Kan ik na het overlijden van de huurder in de huurwoning blijven wonen?

Algemeen

Als u medehuurder bent, mag u na het overlijden van de huurder in de woning blijven. Bent u geen medehuurder? Dan moet u meestal uit de woning. Behalve als u een 'duurzame gemeenschappelijke huishouding' had. U moet wel de huur alleen kunnen betalen.

U bent medehuurder als:

  • u getrouwd bent met de huurder, of
  • u geregistreerd partner bent van de huurder, of
  • de verhuurder u officieel als medehuurder heeft geaccepteerd
     

Als u geen medehuurder bent, mag u niet automatisch in de woning blijven. U kunt wel aan Wold & Waard vragen of u mag blijven. Wij hoeven niet akkoord te gaan.

Voor weeskinderen tussen de 16 en 27 jaar die achterblijven in de huurwoning gelden speciale regels. Als weeskind mag je tot je 28e verjaardag in de woning van jouw ouders blijven wonen. Dat betekent dat we het huurcontract verlengen tot en met het 27e levensjaar. Dat zijn wij verplicht volgens de Wet huurbescherming weeskinderen. Ook moeten wij weeskinderen kort na het overlijden van de ouder(s) informeren over de toekomstige woonsituatie. En voor weeskinderen van 16 tot en met 22 jaar verlagen we de huurprijs naar de huurtoeslaggrens. Ook jongvolwassenen van 23 tot en met 27 jaar die recht hebben op huurtoeslag kunnen huurverlaging krijgen.

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Allereerst condoleren wij u met uw verlies. U kunt de huur zelf opzeggen via huur opzeggen. Stuur ook een kopie van de overlijdingsakte als bijlage mee. De opzegtermijn is 1 maand. U mag op elke dag opzeggen. Zorg er wel voor dat de einddatum niet in een weekend of op een feestdag valt.

Mijn partner is overleden. We waren getrouwd of hadden een geregistreerd partnerschap. Ik blijf in de woning wonen. Moet ik dit doorgeven aan jullie?

Algemeen

Allereerst condoleren wij u met het overlijden van uw partner. We passen graag de huurovereenkomst voor u aan. Zo zorgt u ervoor dat het huurcontract op de juiste naam staat. Hiervoor hebben we de overlijdensakte nodig. U kunt het doorgeven via .

Mijn partner is overleden. We waren niet getrouwd of hadden geen geregistreerd partnerschap. Ik wil in de woning blijven wonen. Mag dat?

Algemeen

Allereerst condoleren wij u met het overlijden van uw partner. Als ook uw naam op de huurovereenkomst staat, dan bent u automatisch huurder.

Staat u niet op het huurcontract? Neem dan contact met ons team verhuur via contactformulier of bel 0594 - 51 21 61. Dan bekijken wij samen uw situatie.