Bewonerscommissie

Een bewonerscommissie bestaat uit een groep huurders uit hetzelfde wooncomplex. Bewonerscommissies houden zich met de belangen van huurders in hun eigen complex bezig. Vaak gaat dat om hele concrete belangen. Zoals te hoge servicekosten, onderhoudsklachten, sloop-nieuwbouw, renovatie- of verduurzamingsplannen of de leefbaarheid in het complex.

Hieronder staan de veelgestelde vragen over bewonerscommissies. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag aan ons team wijkconsulenten via contactformulier of bel 0594 - 51 21 61.

Veelgestelde vragen over Bewonerscommissie

Wat doet een bewonerscommissie of een huurdersorganisatie?

Algemeen

Een bewonerscommissie praat namens de huurders mee over praktische zaken, zoals (groot) onderhoud en schoonmaak. Een huurdersorganisatie heeft iets meer te zeggen. En praat namens alle huurders van Wold & Waard mee.

Huurdersplatform Westerkwartier is onze huurdersorganisatie. Zij praten ook mee in het overleg tussen Wold & Waard en gemeente Westerkwartier. Huurdersplatform Westerkwartier overlegt met ons over bijvoorbeeld huurverhoging, (groot) onderhoud, verkoopplannen, kosten voor schoonmaak. Zij hebben informatierecht, overlegrecht, adviesrecht en agenderingsrecht.

Wat is een bewonerscommissie?

Algemeen

Een bewonerscommissie is een groep huurders van een wooncomplex, een straat, flat of buurt waarmee wij overleggen. Zij vertegenwoordigen en komen op voor de algemene belangen van alle huurders in een wooncomplex, een straat, flat of buurt.

Wat doet een bewonerscommissie?

Algemeen

De bewonerscommissie denkt actief mee over onderwerpen die gaan over uw woongebouw of de directe omgeving. Voorbeelden hiervan zijn onderhoud, leefbaarheid, schoonmaak en tuinonderhoud. Daarnaast kan een bewonerscommissie activiteiten organiseren, bijvoorbeeld rondom een burendag of een buurtfeest.

Ik wil me aanmelden als lid van een bewonerscommissie. Hoe kom ik in contact met de bewonerscommissie?

Algemeen

Wij hebben bewonerscommissies in een aantal complexen.

Benieuwd of er in uw appartementencomplex een bewonerscommmissie is en wie de contactpersoon daarvan is? Neem voor meer informatie hierover contact met ons team wijkconsulenten op via contactformulier of bel 0594 - 51 21 61.

Hoe vaak overlegt een bewonerscommissie met jullie?

Algemeen

De overleggen tussen een bewonerscommissie en Wold & Waard vinden regelmatig plaats. In ieder geval 1 keer per jaar.