Huurdersplatform Westerkwartier


Het  Huurdersplatform vertegenwoordigt onze huurders en is een belangrijke gesprekspartner van Wold & Waard. De leden van het platform praten mee over onderwerpen als bijvoorbeeld het slopen van woningen, de huurprijzen, het onderhoud en renovaties, de verhuur en toewijzing van woningen, herstructurering en leefbaarheid in de buurt en huisvesting van ouderen, gehandicapten en personen die zorg nodig hebben.
Ieder jaar maakt Wold & Waard zogenaamde prestatieafspraken met de gemeente en het Huurdersplatform. Het Huurdersplatform is daarin een volwaardige gesprekspartner. Meer informatie kunt u nalezen op de website van het Huurdersplatform.

Hieronder staan de veelgestelde vragen over Huurdersplatform Westerkwartier. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag via het contactformulier.

Veelgestelde vragen over Huurdersplatform Westerkwartier

Wat is een huurdersorganisatie?

Algemeen

Een huurdersorganisatie is een belangenbehartigingsgroep die specifiek gericht zijn op het vertegenwoordigen en ondersteunen van huurders. Ze hebben tot doel de rechten en belangen van huurders te beschermen en te bevorderen, waaronder het waarborgen van kwalitatief goede en betaalbare woningen.

Wat doet een bewonerscommissie of een huurdersorganisatie?

Algemeen

Een bewonerscommissie praat namens de huurders mee over praktische zaken, zoals (groot) onderhoud en schoonmaak. Een huurdersorganisatie heeft iets meer te zeggen. En praat namens alle huurders van Wold & Waard mee.

Huurdersplatform Westerkwartier is onze huurdersorganisatie. Zij praten ook mee in het overleg tussen Wold & Waard en gemeente Westerkwartier. Huurdersplatform Westerkwartier overlegt met ons over bijvoorbeeld huurverhoging, (groot) onderhoud, verkoopplannen, kosten voor schoonmaak. Zij hebben informatierecht, overlegrecht, adviesrecht en agenderingsrecht.

Voor welke zaken kan ik als huurder bij het Huurdersplatform terecht?

Algemeen

Het Huurdersplatform Westerkwartier behandelt geen persoonlijke huurderszaken. Zij praten, namens de huurders, met Wold & Waard over allerlei beleidsmatige zaken.

Hoe vaak overlegt het Huurdersplatform met bewoners?

Algemeen

Het Huurdersplatform Westerkwartier organiseert regelmatig inloopcafé's. Ook op andere manieren overleggen ze met huurders. Lees er meer over op website Huurdersplatform Westerkwartier.