Aanpassingen Wmo

Heeft u een beperking of gezondheidsproblemen? Maar wilt u wel graag in uw eigen woning blijven wonen? Misschien zijn er dan hulpmiddelen of aanpassingen in uw woning nodig. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de Wmo. Dit is de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het doel van de Wmo is dat iedereen mee kan blijven doen aan de maatschappij en zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen.

BIj het Wmo-loket van kunt u meer informatie krijgen over de Wmo en de vergoedingen.

Wold & Waard heeft ook een budget voor kleine WMO-aanpassingen.  Denk dan bijvoorbeeld aan een douchezitje, beugels bij toilet of douche, extra trapleuning of het weghalen van binnendorpels. Wilt u weten of uw aanvraag door ons wordt uitgevoerd? Dan kunt u via het aanvraagformulier wmo een aanvraag doen.

Hieronder leest u meer over de Wmo. Ook staan hier de veelgestelde vragen over een aangepaste woning (Wmo).

Veelgestelde vragen over Aanpassingen Wmo

Wie betaalt de Wmo-aanpassing in mijn woning?

Algemeen

De Wet maatschappelijke ondersteuning vergoedt deze aanpassingen voor een deel of helemaal. Het kan dus zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Het Wmo-loket van geeft u hierover alle informatie.

Wold & Waard heeft jaarlijks een budget beschikbaar voor kleine Wmo aanpassingen. Deze zijn gratis. Via aanvraagformulier wmo kunt u bij ons een kleine aanpassing aanvragen.