Zelf klussen

Het is fijn om uw woning naar eigen voorkeur in te richten. De kleine aanpassingen kunt u zonder toestemming uitvoeren. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt leggen, lampen ophangen en het schilderen van binnenkozijnen en wanden. Voor grote aanpassingen die meer ingrijpend zijn, heeft u toestemming van ons nodig. Dan gaat het bijvoorbeeld over een tegelvloer, een aanbouw of het plaatsen van een keuken of ligbad. Ook bij aanpassingen aan de buitenkant van de woning heeft u toestemming nodig. Denk aan het plaatsen van rolluiken of zonnepanelen.

Wilt u iets veranderen aan uw woning?

Vul dan het formulier woningaanpassing in. U krijgt dan informatie over de voorwaarden die gelden bij uw vraag. 

U kunt ook in dit Overzicht woningaanpassingen kijken. Bij iedere aanpassing is aangegeven of u toestemming nodig hebt en of de aanpassing in de woning kan blijven als u gaat verhuizen. 

Hieronder staan de veelgestelde vragen. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag aan onze opzichter via contactformulier. Bellen kan ook: 0594 - 51 21 61.

Veelgestelde vragen over Zelf klussen

Krijg ik een vergoeding voor de woningverandering die ik zelf heb aangebracht?

Algemeen

Wold & Waard biedt geen mogelijkheid voor het geven van vergoedingen voor zelf aangebrachte woningaanpassingen. Dit kunt u bijvoorbeeld wel regelen met een opvolgend huurder die de woningaanpassing (en daarmee ook de verantwoordelijkheid) van u overneemt. 

Een aantal woningaanpassingen neemt Wold & Waard aan het einde van de huur over. In dit geval kunt u bij de voorcontrole een eventuele vergoeding met de opzichter afspreken. 

In Overzicht woningaanpassingen leest u welke aanpassingen aan het einde van de huur door Wold & Waard worden overgenomen. 

Zorgen jullie voor het onderhoud aan een woningverandering die ik zelf heb aangebracht?

Algemeen

Nee, het onderhoud van een woningverandering die u zelf hebt aangebracht is uw eigen verantwoordelijkheid. Lees ook onze Algemene voorwaarden Woningaanpassingen.

Ik wil graag zelf een nieuwe keuken in mijn woning plaatsen. Moet ik daar toestemming voor vragen?

Algemeen

U kunt een aanvraag doen via woningaanpassing. Uw aanvraag wordt vervolgens beoordeeld en u krijgt bericht of u de plannen mag uitvoeren en aan welke voorwaarden de verandering moet voldoen.

Welke woningveranderingen mag ik niet zelf uitvoeren?

Algemeen

De woningveranderingen die u niet zelf mag uitvoeren zijn woningveranderingen:

  1. Waardoor wij de woning niet meer opnieuw kunnen verhuren in de toekomst;
  2. Die tot een waardedaling van de woning leiden;
  3. Die tot gevaarlijke situaties leiden;
  4. Die in strijd zijn met de beleidsregels van Wold & Waard;
  5. Die niet volgens de bouwregelgeving worden uitgevoerd;
  6. Waarbij het normale onderhoud door Wold & Waard niet meer of niet goed kan worden uitgevoerd.

Voorbeelden van klussen waarvoor u geen toestemming krijgt is bijvoorbeeld het plaatsen van een houtkachel of het bevestigen van reclameborden aan uw woning.

Twijfelt u of u uw woningverandering mag uitvoeren? Neem dan contact op met onze opzichter. De opzichter bespreekt met u of u de plannen mag uitvoeren en aan welke voorwaarden de verandering moet voldoen. Als u klaar bent met de werkzaamheden, meldt u dat ook bij de opzichter. 

Ik wil tegen een meerprijs mijn keuken uitbreiden, hoeveel moet ik hiervoor betalen?

Algemeen

Wanneer uw keuken door de aannemer wordt vervangen kunt u tegen een meerprijs de keuken uitbreiden. Kijk welke keuzes u kunt maken. 

U dient ons in te lichten over uw plannen, gebruik hiervoor het woningaanpassing om uw aanvraag voor het uitbreiden van uw keuken door te geven. 

De afspraken over de werkzaamheden en de kosten spreekt u verder af met de aannemer. 

Ik wil graag glasvezel laten aansluiten, mag dat?

Algemeen

Ja, dat mag. De kosten hiervoor zijn voor uzelf. U kunt een aanvraag doen via woningaanpassing. Bij het indienen van uw aanvraag ziet u aan welke voorwaarden de verandering moet voldoen. Als u hieraan voldoet, dan mag u de werkzaamheden laten uitvoeren.