Zaken regelen

Als u gaat verhuizen komt er veel op u af. U moet dan veel zaken regelen. De belangrijkste staan hieronder op een rijtje. 

Water

Geef de meterstand van water door aan Waterbedrijf Groningen via www.waterbedrijfgroningen.nl of bel met 0900 - 9009 081. Zorg dat u tijdig de waterlevering stopzet voor uw oude woning en waterlevering aanvraagt voor uw nieuwe woning. Informeer bij het Waterbedrijf Groningen wanneer u de meterstanden en verhuizing moet doorgeven.

Gemeente

U moet zich inschrijven bij de gemeente waar u naar toe verhuist. Dat geldt ook voor uw gezinsleden. De gemeente past uw adres daarna aan in de Basis Registratie Personen (BPR). Verhuist u naar een andere woning in dezelfde gemeente? Dan kunt u de verhuizing bij een aantal gemeenten ook via internet doorgeven.  Voor meer informatie verwijzen we u naar de gemeente.

  • www.westerkwartier.nl
  • info@westerkwartier.nl
  • bel 140594
  • WhatsApp 06 - 55 11 22 05

Gas en electra

Geef de meterstand van gas en elektra door aan uw leverancier via de website of bel uw leverancier. Zorg dat u tijdig de levering van zowel gas als elektra stopzet voor uw oude woning en gas en elektra aanvraagt voor uw nieuwe woning. Informeer bij uw gas- en elektra-
leverancier wanneer u de meterstanden en verhuizing moet doorgeven.

Huurtoeslag

Een verhuizing heeft gevolgen voor de huurtoeslag. U kunt huurtoeslag aanvragen of wijzigen bij de Belastingdienst. Geef wijzigingen binnen 4 weken. Dat kan via www.toeslagen.nl of bel met 0800 - 0543.

Inboedel- en aansprakelijksverzekering

Wij raden u aan om een inboedelverzekering af te sluiten. U kunt naast de inboedelverzekering ook een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren  afsluiten. Uw verzekeringsmaatschappij kan u hier meer over vertellen.

Veelgestelde vragen over Zaken regelen

Kan ik zelf mijn energieleverancier kiezen als ik een woning van jullie huur?

Algemeen

Ja, u bent vrij in de keuze van een energieleverancier. Er is soms een uitzondering als u in een appartementencomplex woont. In dat geval ontvangt u hierover bericht van ons.

Ben ik verplicht om een aansprakelijksheidsverzekering af te sluiten als ik een woning van jullie huur?

Algemeen

Iedere Nederlander is verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzegekering (WA) af te sluiten. Dat is niet gekoppeld aan het huren van een woning.

Ik huur een woning van jullie. Moet ik een opstalverzekering afsluiten?

Algemeen

Nee, een opstalverzekering sluit u alleen af als u eigenaar bent van het pand. We adviseren u wel zelf een inboedelverzekering af te sluiten.

Kan ik een inboedelverzekering afsluiten bij jullie?

Algemeen

Nee, een inboedelverzekering kunt u zelf afsluiten bij een verzekeraar.