Reageren op woningen

Als u ingeschreven staat als woningzoekende, kunt u op Actueel aanbod zien welke woningen beschikbaar zijn. U kunt reageren op huurwoningen die passen bij uw inkomen en bij de grootte van uw huishouden. 
Hieronder leest u meer informatie.

Veelgestelde vragen over Reageren op woningen

Binnen welke termijn moet ik op een woning reageren?

Algemeen

Op onze website Actueel aanbod vindt u de beschikbare woningen. Bij elke woning staat de reactietermijn.

Ik heb een woning aangeboden gekregen maar ik wil de woning niet huren. Heeft dit invloed op mijn inschrijving als woningzoekende?

Algemeen

U mag 3 keer binnen 12 maanden een aangeboden woning weigeren. Na de 3e weigering blokkeren we uw inschrijving voor 3 maanden. U bouwt in deze periode wel punten op. Laat ons altijd weten waarom u de woning niet wilt huren. Als u niet reageert, dan schrijven wij u namelijk uit als woningzoekende.

Ik heb een woning aangeboden gekregen. Welke gegevens moet ik aanleveren?

Algemeen

We hebben ide nieuwste inkomensverklaring van de Belastingdienst nodig. De inkomensverklaring kunt u downloaden via de website Belastingdienst met uw DigiD. Huurt u op dit moment een woning van een andere woningcorporatie? Dan hebben wij ook een verhuurdersverklaring van u nodig.

Ik kan de gevraagde gegevens niet op tijd opsturen. Wat nu?

Algemeen

Bespreek met team Verhuur wat de mogelijkheden zijn. Bel direct via 0594 - 51 21 61. Zorgt dat u tijdig contact opneemt, hiermee voorkomt u dat wij de woning aan een andere woningzoekende aanbieden.

Waar vraag ik mijn inkomensverklaring aan?

Algemeen

De inkomensverklaring kunt u via Belastingdienst direct downloaden. U heeft daarbij uw DigiD nodig.
U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon via 0800 - 0543. In dat geval duurt het enkele dagen voordat u uw inkomensverklaring thuis krijgt gestuurd.

Ik ben zzp'er. Welke inkomensgegevens moet ik aanleveren?

Algemeen

Als u zzp'er bent, hebben wij ook de nieuwste inkomensverklaring van de Belastingdienst nodig. De inkomensverklaring kunt u downloaden via de website Belastingdienst. U heeft uw DigiD nodig.

Als uw inkomen nog niet is vastgesteld, neem dan contact met ons op via contactformulier of bel 0594-512161. Onze verhuurconsulenten bespreken graag de mogelijkheden met u.

Wat is een uittreksel Basis Registratie Personen met woonhistorie (BRP) en hoe vraag ik dat aan?

Algemeen

U kunt een uittreksel opvragen van de Basisregistratie Personen (BRP). Dit is een verklaring dat u staat ingeschreven in de basisregistratie van de gemeente. Op het document staan de persoonsgegevens die bekend zijn bij de gemeente. Zoals uw adres. Op het uitreksel BRP met woonhistorie, staan ook uw vorige woonadressen. Dit uitgebreide uitreksel vraagt u aan bij de gemeente waar u nu ingeschreven staat. De kosten hiervoor zijn per gemeente verschillend. U kunt dit terugvinden op de website van uw gemeente. Aanvragen kan online met behulp van uw DigiD.

Ik heb gereageerd op een woning maar ik wil mijn reactie verwijderen. Kan dat?

Algemeen

U kunt de reactie verwijderen. Ga op onze website Actueel aanbod naar uw reactieoverzicht. Daar ziet u alle lopende reacties. Klik op "annuleren reactie" en bevestig dit door op "ja" te klikken.

Ik heb gereageerd op een woning. Hoe zie ik op welke plek ik ben geeindigd?

Algemeen

Na afloop van de reactietermijn kunt u op Actueel aanbod onder uw reactieoverzicht zien op welke plek u bent geƫindigd.

Mag ik op meerdere woningen tegelijk reageren?

Algemeen

Ja, dat mag.

Hoe lang moet ik wachten tot ik een woning krijg aangeboden?

Algemeen

De wachttijd voor een woning verschilt per type woning en het dorp waar de woning staat. Op onze website Actueel aanbod kunt u de wachttijden zien van eerder verhuurde woningen.

Hoe weet ik of Wold & Waard mij een woning aanbiedt?

Algemeen

Als u via onze website hebt gereageerd op 1 van onze woningen nemen we contact met u op als wij de woning aan u aanbieden. We bellen of mailen u.

Ik heb vragen over de aangeboden woning. Waar kan ik terecht?

Algemeen

Voor vragen over de aangeboden woning kunt u contact met ons opnemen contactformulier. Liever persoonlijk contact? Bel 0594 - 51 21 61.

Ik heb een woning aangeboden gekregen. Hoe snel moet ik laten weten of ik de woning wil huren?

Algemeen

In uw woningaanbod staat vóór welke datum u moet reageren. Reageert u niet op tijd? Dan bieden we de woning aan iemand anders aan. U kunt de woning dan niet meer accepteren. Laat ons altijd weten waarom u de woning niet wilt huren. Als u niet reageert, dan schrijven wij u namelijk uit als woningzoekende.

Ik heb een woning aangeboden gekregen maar ik ben te laat met reageren. Wat nu?

Algemeen

Als u te laat reageert (=na de reactietermijn) gaan wij door naar de volgende kandidaat. U kunt deze woning dan niet meer accepteren. Laat ons altijd weten waarom u de woning niet wilt huren. Als u niet reageert, dan schrijven wij u namelijk uit als woningzoekende.