Ander aanbod

Bent u op zoek naar een vrije sector woning, zorgwoning, koopwoning, bedrijfsruimte of garage? 
Hieronder staan de veelgestelde vragen over ander aanbod. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven.

Veelgestelde vragen over Ander aanbod

Ik zoek een vrije sector huurwoning. Hoe werkt dat?

Algemeen

Is uw inkomen (op dit moment) te hoog voor een sociale huurwoning? Dan kunt u een vrije sector huurwoning (midden of hoog segment) huren. Dit zijn alle woningen met een netto huurprijs boven de € € 808,06 (2024) . Wold & Waard verhuurt geen woningen in de vrije sector.

Ik zoek een aanleunwoning of aangepaste woning. Hoe werkt dat?

Algemeen

Wij verhuren geen aanleunwoningen, maar wel aangepaste woningen.

Aangepaste woning
In een aangepaste woning kunnen mensen met een beperking zelfstandig wonen. Een aangepaste woning heeft speciale aanpassingen voor mensen met een ziekte of beperking en voor ouderen. Bijvoorbeeld een verlaagd of verhoogd aanrechtblad, 
brede deuren en verlaagde drempels, handgrepen in de douche of een verhoogd toilet. Een aangepaste huurwoning wijst Wold & Waard toe in overleg met de afdeling Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) van de gemeente Westerkwartier. Neem contact op met Gemeente Westerkwartier om te informeren naar de mogelijkheden.

Aanleunwoning
Een aanleunwoning is een (huur)woning voor ouderen. De woning ligt dichtbij een instelling voor ouderenzorg. U woont er zelfstandig en kunt gebruik maken van bepaalde voorzieningen van de zorginstelling. Op www.zorggidsnederland.nl vindt u een overzicht van alle zorginstellingen, zoals verpleeghuizen, verzorgingshuizen en woonzorgcentra. Neem rechstreeks contact op met de zorginstelling om te informeren naar de mogelijkheden.

Ik zoek een garage. Hoe werkt dat?

Algemeen

Wij bieden garages te huur aan. U kunt zich inschrijven voor een garage via Actueel aanbod. U vindt beschikbare garages bij ons actueel aanbod.

Woont u in een appartementencomplex waar garages bijhoren? In dat geval geven wij de bewoners van het appartementencomplex voorrang bij het huren van een vrijgekomen garage.

Ik zoek een bedrijfsruimte. Hoe werkt dat?

Algemeen

Wij verhuren ook bedrijfsruimten, van kleine winkelruimtes tot kantoorpanden. Neem gerust contact met onze accountmanager zakelijke markt via contactformulier om te informeren naar de mogelijkheden. 

Ik zoek een koopwoning. Bieden jullie huurwoningen te koop aan en hoe werkt dat?

Algemeen

Wij bieden voormalige huurwoningen te koop aan. Hebt u interesse in het kopen van zo'n woning? Onze woningen worden aangeboden door Makelaardij Reinette. U kunt onze woningen ook vinden op Funda. Meer informatie of vragen? Neem contact op met onze accountmanager zakelijke markt en verkoop via contactformulier

Kan ik mijn huurwoning kopen?

Algemeen

In sommige gevallen kan dat. Wilt u weten of uw woning voor verkoop in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Mag ik een bedrijf starten in mijn huurwoning of in mijn garage?

Algemeen

In sommige gevallen mag u in uw woning een bedrijf starten. Een huurwoning heeft altijd een woonbestemming. U moet dus in ieder geval zelf in de woning wonen. Ook kunnen er aanvullende regels zijn die de gemeente Westerkwartier als voorwaarde stelt. 

Wilt u een bedrijf starten? Vraag hiervoor onze toestemming via het contactformulier.