Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling is het oplossen van burenconflicten met behulp van bemiddelaars. Ook in de gemeente Westerkwartier wordt buurtbemiddeling ingezet om conflicten op te lossen. 

Hieronder staan de veelgestelde vragen over buurtbemiddeling. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag aan ons team wijkconsulenten via contactformulier of bel 0594 - 51 21 61.

Veelgestelde vragen over Buurtbemiddeling

Wat doet buurtbemiddeling bij overlast?

Algemeen

Buurtbemiddeling Westerkwartier gaat in gesprek met beide buren. Beide buren krijgen de gelegenheid om hun verhaal te vertellen en wensen te benoemen. Uiteindelijk gaan de buren zelf oplossingen zoeken samen met de buurtbemiddelaar.

Ben ik verplicht om mee te werken aan buurtbemiddeling?

Algemeen

Nee, u bent niet verplicht om aan buurtbemiddeling mee te werken. Buurtbemiddeling helpt echter wel burenruzies op te lossen. De bemiddelaars horen het verhaal van beide buren en brengen hen samen aan tafel. Een gesprek in aanwezigheid van bemiddelaars vindt plaats op neutraal terrein, zoals een buurtcentrum. Buurtbemiddeling is gratis en succesvol. Bijna 70% van de conflicten tussen buren wordt opgelost.