Stages

Bij ons lopen regelmatig stagiaires stage op verschillende afdelingen.

Wold & Waard is een erkend leerbedrijf. We begeleiden stagiaires van het MBO en HBO in verschillende vakgebieden, zoals bouw, vastgoed, ICT, HRM, financiën en communicatie. Soms hebben we ook BBL werk-leerplekken.

Ben je enthousiast en gemotiveerd? Vraag dan naar de mogelijkheden om stage te lopen. Je kunt ook je motivatiebrief en cv naar ons sturen. Hebben wij specifieke stage- of afstudeeropdrachten, dan melden we die bij de SBB of bij HBO-opleidingen.

Stagiaires aan het woord

Yko (stage HRM)

In mijn schooljaar 2022-2023 heb ik een halfjaar stage mogen lopen bij woningcorporatie Wold & Waard. Door de fijne tijd die ik hier heb gehad is deze periode voor mijn gevoel voorbij gevlogen. Door de informele cultuur binnen de organisatie kost het weinig tijd om te wennen en vind je snel je weg binnen de organisatie. Iedereen is erg vriendelijk en collega’s zijn makkelijk benaderbaar.

Op de HR-afdeling kom je te werken met Michiel (HR-adviseur) en Pien (HR-medewerker), hierdoor is er altijd wel iemand aanwezig die je kan helpen met je vragen. Hun ervaring heeft er aan bijgedragen dat ik in het afgelopen halfjaar enorm veel nieuwe dingen heb kunnen leren over het HR-werkveld. Zo wordt je uitstekend begeleidt in het grote HR-vraagstuk waar je mee aan de slag gaat. Maar ook op het gebied van de administratieve werkzaamheden is de begeleiding prettig. Naast het werken aan het complexe HR-vraagstuk en de overige HR-werkzaamheden wordt er ook genoeg ruimte geboden om aan de slag te gaan met stageopdrachten voor school. Ook wordt je door Michiel meegenomen in verschillende overleggen en bijeenkomsten die hij heeft.

Hiernaast loop je stage in een sector die voor veel jongeren nog onbekend is en dit is eigenlijk zonde. De corporatiesector is een leuke sector om te ontdekken. Ten eerste draag je bij aan een mooi doel, namelijk; het aanbieden van sociale huurwoningen. Doordat er hiervoor veel verschillende dingen nodig zijn werken er ook veel verschillende mensen bij Wold & Waard. Deze verscheidenheid aan medewerkers is naast dat het leuk is voor de sfeer ook nog eens interessant op de HR-afdeling.

Manon (stage vastgoed)

Manon (stage vastgoed)

In 2024 hebben we Manon verwelkomd bij Wold & Waard op de afdeling vastgoed. Dat ze bij Wold & Waard terechtkwam, was geen verrassing. Ze volgt namelijk de opleiding Vastgoedkunde en heeft altijd al interesse gehad in woningcorporaties. Manon zit ook in de huurdersraad bij een corporatie in de stad en vond het een mooie kans om stage te lopen bij een corporatie.

Bij Wold & Waard kwam Manon terecht op de afdeling vastgoed. Ondanks haar ervaring in de huurdersraad, had ze geen specifieke verwachtingen van een stage bij een corporatie. ‘Ik ging er blanco in,’ zegt Manon. Tijdens haar stage deed ze onderzoek naar de verduurzaming van het Leeksterheem. In onze prestatieafspraken staat dat alle woningen met een E, F en G label in 2028 verwijderd moeten zijn. Ons verduurzamingsprogramma had Leeksterheem echter pas in 2033 op de planning staan. Manon onderzocht welke opties er zijn om al in 2028 aan de prestatieafspraken te voldoen.

‘Een fulltime stage lopen is wel even schakelen. Het waren vooral hele vroege ochtenden, maar als ik er dan zat, vond ik het heerlijk,’ vertelt Manon. Ze gaat nu nog een semester verder met haar studie en daarna is ze klaar om aan het werk te gaan.

‘Ik zal het andere studenten zeker aanraden om eens bij een corporatie stage te lopen. Je ziet een heel andere kant van vastgoed, een kant die in de opleiding niet aan bod komt.’ Ondanks de vroege ochtenden, is Manon ervan overtuigd dat ze na haar afstuderen meteen aan het werk wil gaan. We hopen dat we Manon in de toekomst nog eens tegenkomen in de corporatiewereld.