Huur opzeggen

Gaat u verhuizen? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Minimaal 30 dagen voordat u wilt verhuizen, moet u de huur opzeggen. Deze termijn gaat in op de werkdag waarop wij de huuropzegging ontvangen. U mag op iedere dag van de maand de huur opzeggen. U mag de huur ook langer van te voren opzeggen.

Hieronder staan de veelgestelde vragen over huur opzeggen. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag aan ons via contactformulier of bel 0594 - 51 21 61.

Veelgestelde vragen over Huur opzeggen

Ik wil mijn huur opzeggen. Hoe regel ik dat en wat is de opzegtermijn?

Algemeen

Dit kunt u regelen via huur opzeggen. De opzegtermijn is een maand. U mag op elke dag opzeggen. Zorg er wel voor dat de einddatum niet in een weekend of op een feestdag valt. 

Ik heb de huur opgezegd, wanneer wordt mijn woning aangeboden aan een nieuwe huurder?

Algemeen

Na verwerking van de huuropzegging zullen wij de woning zo snel mogelijk publiceren op onze website. Meestal is dat na de voorinspectie. Woningzoekenden hebben een week tijd om te reageren. Na die week bieden we de woning aan de mogelijke nieuwe huurder aan.

Ik heb mijn huur opgezegd en wil graag spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Hoe werkt dat?

Algemeen

Onze opzichter vertelt u tijdens de voorinspectie wat u wel of niet kunt laten overnemen. De woningzoekende die de woning aangeboden krijgt neemt contact met u op voor het bekijken van de woning. Als de woningzoekende de woning wil huren, kunt u samen afspraken maken over overname. Een nieuwe huurder is niet verplicht om spullen over te nemen.

Kan ik de einddatum van mijn huuropzegging nog aanpassen naar een later moment?

Algemeen

U kunt de einddatum niet zelf aanpassen. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij dit voor u doen. Neem hiervoor contact met ons op via contactformulier.

Ik heb mijn huur opgezegd. Moet ik zelf de meterstanden doorgeven aan mijn energieleverancier en het waterbedrijf?

Algemeen

Ja, u moet zelf de meterstanden doorgeven aan uw energieleverancier. Dit doet u op de dag waarop de huur van de woning eindigt. U geeft de meterstanden van gas en elektra door aan uw energielevancier. De stand van de watermeter geeft u door aan Waterbedrijf Groningen. Dit kunt u online doen via de website van de energieleverancier en het waterbedrijf. Bezwaar de meterstanden ook voor uw eigen administratie. Ook wij kunnen daar naar vragen.