Onderhoud

Iedere woning heeft onderhoud nodig zodat u prettig en veilig woont. Wat doen wij en wat doet u zelf? U leest het hier.

Wat doen wij en wat kunt u zelf doen?

Grote reparaties en groot onderhoud is voor rekening van Wold & Waard. Voorbeelden zijn het schilderen van de buitenkant van uw woning, het oplossen van lekkages, onderhoud aan installaties of het plaatsen van een nieuwe cv-ketel, maar ook renovatie en verduurzaming. Het geplande onderhoud doen wij niet zelf, maar besteden we uit aan verschillende aannemers. Uiteraard informeren wij u hierover persoonlijk. Zo weet u op tijd welke werkzaamheden wanneer gepland staan en wie dat gaat uitvoeren.

Als huurder bent u verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud. Denk aan een nieuwe wc-bril, het ontluchten van de cv-installatie of een leertje in de keukenkraan. Dit heet huurdersonderhoud.  

Lid van Klein onderhoud fonds? Dan doen wij kleine reparaties voor u

De meeste huurders zijn lid van het Klein onderhoud fonds. Voor een klein bedrag per maand doen wij kleine werkzaamheden, die je als huurder normaal gesproken zelf zou moeten doen. Denk aan een lekkende kraan, klemmende deur of loszittende trapleuning

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen over onderhoud. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons team onderhoud op via contactformulier of bel 0594 - 51 21 61.

Veelgestelde vragen over Onderhoud

Wanneer voeren jullie onderhoudswerkzaamheden aan mijn woning uit?

Algemeen

Bij gepland onderhoud wordt aan meerdere woningen hetzelfde onderhoud uitgevoerd. Bijvoorbeeld het isoleren van woningen, onderhoud aan installaties, schilderwerk, maar ook renovatie en verduurzaming. Wij hebben in een plan vastgelegd wanneer er onderhoud wordt uitgevoerd aan de woning. Voordat het onderhoud start ontvangt u van ons bericht over de datum en wat de werkzaamheden voor  u betekenen. Wilt u eerder weten wat de planning voor uw woning is? U mag hierover altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Veiligheidskeuringen
In het werk houden wij rekening met veiligheidsafspraken. Dit betekent bijvoorbeeld dat installaties goed moeten werken. We laten daarom eens in de 12 jaar alle water- en gasleidingen en elektrische installaties keuren. Bij de water- en gasleiding wordt er gecontroleerd op lekkage en corrosie (roestvorming). De elektrische installaties worden doorgemeten en gecontroleerd. Zijn er gebreken, dan worden ze direct verholpen of vervangen.

Ik ben niet aanwezig als jullie onderhoud aan mijn woning uitvoeren. Kan dit op een ander moment plaatsvinden?

Algemeen

U hoeft niet altijd thuis te zijn als wij onderhoudswerkzaamheden (laten) uitvoeren. Als u wel thuis moet zijn dan laten wij u dat weten. We vragen u in dat geval ervoor te zorgen dat iemand anders in plaats van u thuis is. Lukt dat ook niet? Neem dan contact met ons op via contactformulier of bel 0594 - 51 21 61

Bieden jullie een onderhoudsabonnement aan? En hoe kan ik dit abonnement afsluiten?

Algemeen

U kunt uw reparaties gewoon melden bij ons via reparatie melden. Voor een deel van de onderhoudswerkzaamheden bent u wel zelf verantwoordelijk. Hiervoor bieden wij een abonnement aan; het Klein onderhoud fonds. Voor een bedrag van € 1,57 per maand doen wij kleine werkzaamheden, die je als huurder normaal gesproken zelf zou moeten doen. Denk aan vastzetten en vastschroeven van loszittende onderdelen als trapleuningen, deurknoppen, elektrische schakelaars, wandcontactdozen en deurbellen.

Bent u nog geen lid? U kunt een onderhoudsabonnement afsluiten voor het Klein onderhoud fonds. U meldt zich hiervoor aan via het contactformulier. Bekijk de algemene voorwaarden voor het klein onderhoud fonds: Algemene voorwaarden Klein Onderhoud Fonds.

Hoe sluit ik een onderhoudsabonnement af?

Algemeen

Bent u nog geen lid? U kunt een onderhoudsabonnement afsluiten voor het Klein onderhoud fonds. U meldt zich hiervoor aan via het contactformulier. Bekijk de algemene voorwaarden voor het klein onderhoud fonds: Algemene voorwaarden Klein Onderhoud Fonds.

Hoe voer ik een stekkerproef uit?

Algemeen

Werkt één van de apparaten in uw woning niet? Dan kan dat komen omdat de spanning is uitgevallen. Mogelijk is er sprake is van kortsluiting. De beveiliging in uw meterkast is dan uitgeschakeld. Om er achter te komen wat de oorzaak daarvan is, kunt u de stekkerproef uitvoeren. In dit filmpje leggen we uit hoe dat werkt.

Mijn woning wordt gesloopt. Hoe lang kan ik hier nog blijven wonen?

Algemeen

Wij informeren u persoonlijk over de sloopplannen én ook tot hoe lang u nog kunt blijven wonen in uw huidige woning. U krijgt een sociaal plan aangeboden. Hierin staan uw rechten en andere belangrijke zaken, zoals verhuiskostenvergoeding, voorrang etc.

Bij het uitvoeren van onderhoud hebben jullie schade aan mijn woning of spullen veroorzaakt. Hoe kan ik deze schade verhalen?

Algemeen

U meldt de schade bij ons. Neem ook contact op met uw eigen verzekering. Uw verzekering komt op voor uw belangen.

Regelen jullie vervangende woonruimte wanneer er onderhoud aan mijn woning wordt uitgevoerd?

Algemeen

Kunt u door groot onderhoud niet in uw woning blijven? Dan zorgen wij voor vervangende woonruimte. Wij maken dan ruim van te voren een afspraak met u om dit te bespreken. Meestal kunnen huurders in de woning blijven wonen tijdens de onderhoudswerkzaamheden. Als dit om gezondheidsredenen niet mogelijk is, zoeken we samen met u naar een oplossing.

Ben ik verplicht een onderhoudsabonnement af te sluiten als ik een woning van jullie huur?

Algemeen

Nee, u bent niet verplicht een abonnement voor het glas-, riool- of onderhoudsabbonment af te sluiten.

U kunt het abonnement opzeggen via het contactformulier. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Welke reparaties voeren jullie uit als ik een onderhoudsabonnement heb afgesloten?

Algemeen

Kleine werkzaamheden, die je als huurder normaal gesproken zelf zou moeten doen. Denk aan vastzetten en vastschroeven van loszittende onderdelen als trapleuningen, deurknoppen, elektrische schakelaars, wandcontactdozen en deurbellen.
In dit overzicht:

Wie doet wat en wie betaalt

staat welke reparaties wij uitvoeren als u een onderhoudsabonnement hebt. En in de Algemene Voorwaarden: Algemene voorwaarden Klein Onderhoud Fonds leest u welke voorwaarden gelden.

Waarom betaal ik kosten voor het glas-, riool- en onderhoudsabonnement?

Algemeen

Bij het afsluiten van het huurcontract worden huurders automatisch lid van het Fonds Klein onderhoud, Rioolfonds en Glasfonds.

Veel werkzaamheden die u normaal gesproken zelf moet uitvoeren, worden dan voor u gerepareerd. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte deurbel, een lekkende kraan of een klemmende deur. Ook wordt glaschade en rioolverstoppingen kosteloos voor je opgelost.

Ik heb een vraag over het schilderwerk, voegwerk of ander onderhoud aan mijn woning

Algemeen

Is er onlangs onderhoud gedaan aan de buitenkant van uw woning?  Dan heeft 1 van de bedrijven waarmee wij samenwerken dat voor ons gedaan. Heeft u een vraag hierover, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met hen. 

In de brief die u hebt gehad staat het telefoonnummer waarop u hen kunt bereiken. 

Denk aan:

  • schilderen
  • voegen 
  • houtrotreparatie
  • vervangen deuren en ramen
  • dakbedekking