Wold & Waard trapt af met participatie

Afgelopen woensdag was het een mooie dag voor Wold & Waard. Samen met onze partners, waaronder de gemeente Westerkwartier, Sociaal Werk de Schans, het Huurdersplatform Westerkwartier, GGZ en enkele huurders, hebben we de aftrap gegeven voor een nieuw participatiebeleid. Dit beleid is niet alleen gericht op het verbeteren van onze organisatie, maar ook op het direct verbeteren van de woonervaring van de huurders en het versterken van onze samenwerking.

Hendrikus Loof, werkzaam bij Woonconcept, deelde zijn ervaring en visie op participatie. ‘25 jaar geleden had ik nog nooit van 'participatie' gehoord, maar misschien deed ik het toen al wel!’ Na deze presentatie konden we echt met elkaar aan de slag.

We zijn actief aan het werk gegaan tijdens interactieve sessies. Daarin deelden we niet alleen onze ervaringen, maar keken we ook vooruit naar wat we hopen te bereiken in 2026. Er werd besproken welke rollen en verantwoordelijkheden individuen hebben binnen het participatieproces, met een specifieke focus op het optimaliseren van participatie in de gehele keten.

Met de input die we uit deze middag hebben gehaald, richten we ons nu op de verdere ontwikkeling van ons beleid. Hoe kunnen we deze waardevolle input concreet vertalen naar acties? Wold & Waard kijkt uit naar verdere samenwerking met onze partners en hoopt dat we ook elders uitgenodigd worden om bij te dragen aan dit belangrijke gesprek.